Future Meat Technologies start kweekvleesproductie

Het Israëlische bedrijf Future Meat Technologies heeft in dat land een eerste productiefaciliteit voor kweekvlees in gebruik genomen. Per dag kan in Rehovot 500 kilo aan gekweekt vlees worden geproduceerd. Het bedrijf hoopt in 2022 de eerste producten op de markt te brengen.

Future+Meat+Technologies+start+kweekvleesproductie
© Nick Lin-Hi

Future Meat Technologies kan via het gepatenteerde kweekproces dat de onderneming ontwikkelde zowel kip, varkensvlees als lamsvlees produceren. De productie van rundvlees wordt volgens het bedrijf ook op korte termijn mogelijk. Het bedrijf claimt dat bij het kweken van vlees de uitstoot van broeikasgassen 80 procent lager is. Ook wordt 99 procent minder land en 96 procent minder zoet water gebruikt dan bij traditionele vleesproductie.

Future Meat Technologies streeft ernaar om in 2022 producten in de Verenigde Staten op de markt te kunnen brengen. Daarvoor is het bedrijf momenteel bezig goedkeuring te verkrijgen bij verschillende instanties. Het bedrijf wil op termijn ook in de Verenigde Staten gaan produceren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer