Kweekvlees-start-up Mosa Meat haalt weer miljoenen op

Het Nederlandse bedrijf Mosa Meat heeft nog eens 20 miljoen dollar, circa 16,5 miljoen euro, opgehaald bij investeerders. De ontwikkelaar van kweekvlees had in september al 55 miljoen dollar aan nieuwe investeringen gemeld.

Kweekvlees%2Dstart%2Dup+Mosa+Meat+haalt+weer+miljoenen+op
© Mosa Meat

Mosa Meat, een spin-off van Universiteit Maastricht, gaat met het opgehaalde geld de pilot-fabriek in de Limburgse hoofdstad uitbreiden, maar ook een industriële productielijn opzetten. Daarnaast wil het bedrijf meer personeel aantrekken.


Onder meer het Luxemburgse Blue Horizon Ventures, een fonds dat in voedseltechnologie investeert, en Bell Food Group, de grootste vleesverwerker van Zwitserland, waren de geldschieters in de investeringsronde. Ook het Japanse conglomeraat Mitsubishi stak geld in Mosa Meat.

Mosa Meat werkt toe naar de introductie van zijn kweekvlees voor consumenten. Enkele andere bedrijven zijn daar al bijna aan toe. Het Amerikaanse Eat Just kreeg onlangs toestemming om in het lab gekweekt kippenvlees te verkopen in Singapore.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer