Belgische+kweekvleesproducent+komt+in+Isra%C3%ABlische+handen
Nieuws
© Mosa Meat

Belgische kweekvleesproducent komt in Israëlische handen

De Belgische ontwikkelaar van kweekvlees Peace of Meat is voor 15 miljoen euro opgekocht door het Israëlische bedrijf Meat-Tech 3D. De pas vorig jaar opgerichte Belgische start-up is gespecialiseerd in de ontwikkeling van vet uit dierlijke cellen.

De overname gebeurt gedeeltelijk in contant geld en gedeeltelijk in aandelenruil, zo bericht zakenkrant De Tijd. Het Israëlische bedrijf is een specialist in vleesvervangers en plantaardige producten.

Oorspronkelijk wilde het Belgische bedrijf een gekweekt alternatief voor foie gras ontwikkelen. Deze delicatesse staat ter discussie vanwege het weinig diervriendelijke dwangvoederen van eenden en ganzen.


Stamcellen

De Belgische start-up is gespecialiseerd in het kweken van vet uit cellen die afkomstig zijn van eenden en kippen. Met behulp van die stamcellen worden dierlijke vetten geproduceerd in bioreactoren.


Het Israëlische Meat-Tech 3D hoopt in 2022 zijn eerste producten te kunnen lanceren. Het gaat om laboratoriumvlees vergelijkbaar met dat van het Nederlandse Mosa Meat dat in 2013 de eerste hamburger (foto) uit rundercellen wist te kweken. Singapore is het eerste en tot nu toe enige land dat de commerciële productie en consumptie van kweekvlees toelaat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer