Breuk binnen Duitse activistische boerenkoepel LsV

Binnen de Duitse agrarische koepel Land schafft Verbindung (LsV) heeft zich een scheuring voorgedaan. Vier afdelingen hebben zich afgescheiden omdat ze zich niet kunnen vinden in meer radicale stromingen binnen LsV.

Breuk+binnen+Duitse+activistische+boerenkoepel+LsV
© René Bouwmeester

De LsV organiseerde de afgelopen jaren regelmatig met honderden trekkers demonstraties en blokkades in Duitse binnensteden. Hun kritiek richt zich niet alleen op de Duitse politiek, de supermarkten en de milieubeweging maar ook op het overlegmodel van de Duitse agrarische bond DBV.


De onderafdelingen van de LsV in de deelstaten Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts, Hessen en Mecklenburg-Vorpommern hebben zich nu afgescheiden. Binnen de organisatie sluimerden al maanden meningsverschillen.


Dubieuze symbolen

De ontevreden LsV'ers willen afstand nemen 'van dubieuze politieke symbolen' en recente ondoordachte acties tegen individuele politici'. Daarmee verwijzen ze naar acties van lokale LsV-groepen die publiekelijk samenwerking zoeken met de extreemrechtse partij AfD. Ook wijzen ze het 'opzoeken en bedreigen' van deelstaat-politici af.

Een oproep om 'politici te vernietigen' staat volgens de vier uitgetreden afdelingen een constructieve dialoog met politici en met de overheid in de weg. Bovendien passen dergelijke acties volgens hen niet in de basisgedachte van LsV en wordt de geloofwaardigheid van alle boeren erdoor aangetast.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer