Achterhoekse boeren: Omtzigt for president

Op initiatief van de Boeren Samenwerking Achterhoek (BSA) verrijzen op diverse plekken spandoeken met de tekst 'Pieter Omtzigt for president'. Met de doeken willen de boeren hun steun betuigen aan de CDA-politicus om wie de laatste tijd veel te doen is.

Achterhoekse+boeren%3A+Omtzigt+for+president
© Boeren Samenwerking Achterhoek

Via onder meer WhatsAppgroepen worden boeren in het hele land opgeroepen om zich aan te sluiten bij de steunactie. 'Ongeacht wat jullie 17 maart hebben gestemd, Pieter Omtzigt hebben we allemaal torenhoog zitten!', staat in een bericht dat circuleert op sociale media. Volgens de initiatiefnemers schreeuwt dat wat met Omtzigt gebeurt om een antwoord. 'Dit gewaardeerde CDA-Kamerlid staat voor alles waar wij ook al anderhalf jaar voor in de weer zijn.'

Omtzigt strijdt volgens de initiators tegen 'de terreur van ambtenaren, bureaucratie en overtollige regelgeving, tegen de vieze politieke spelletjes, tegen de dictatuur van de modellenwerkelijkheid en tegen het neerkijken op het platteland.'


Toeslagenaffaire

Omtzigt staat in Den Haag bekend als dossiertijger die de onderste steen boven wilhalen. Samen met SP-Kamerlid Renske Leijten beet hij zich vast in de toeslagenaffaire. Vorig jaar was hij in een felle strijd met Hugo de Jonge verwikkeld om het lijsttrekkerschap van het CDA, een strijd die hij nipt verloor. Recent verschenen in de media diverse berichten dat Omtzigt als lastig zou worden ervaren door zowel zijn eigen partij alsook andere partijen.

Vorige week was op aantekeningen van verkenner Kajsa Ollongren te zien dat er tijdens de verkennende formatiegesprekken werd gesproken over een 'functie elders' voor Omtzigt. Woensdag wordt tijdens een Kamerdebat op verzoek van vrijwel alle fracties verder gesproken over de opmerking, die volgens Ollongren een eigen aantekening was.


Twitter

Via Twitter reageerde Omtzigt dinsdag voor het eerst op de ophef van de afgelopen dagen. Hij zegt woensdag aanwezig te zijn bij de installatie van de nieuwe Tweede Kamer. De afgelopen tijd nam hij rust wegens oververmoeidheid, en ook de komende tijd is hij nog even afwezig. Wel wordt hij woensdag beëdigd.

'Dank voor de overweldigende steun die ik heb ervaren de afgelopen dagen. Kan niet ontkennen dat het soms zelfs iets ongemakkelijk voelde, maar ik waardeer het zeer', schrijft het Kamerlid verder. Omtzigt doet het ook na zijn beëdiging nog even rustig aan. 'Zoals eerder gezegd kost het herstel mij langer dan ik zelf gehoopt, gewild of verwacht had. Daarom ben ik, afgezien van de installatie morgen, nog afwezig en blijf ik meer rust in acht nemen.'


Steun Omtzigt boeren Achterhoek
Steun Omtzigt boeren Achterhoek © Boeren Samenwerking Achterhoek

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer