'Nederland wordt mooier met Omtzigt als minister-president'

'Nederland zou een stuk mooier worden met Pieter Omtzigt als minister-president.' Dat denkt Rutger van Lier van de Boeren Samenwerking Achterhoek (BSA). Overal in de Achterhoek verschijnen spandoeken met de tekst 'Pieter Omtzigt for president'. De BSA wil op deze manier steun betuigen aan de CDA-politicus om wie de laatste tijd veel is te doen.

'We zien wat er nu gebeurt met Omtzigt en daarom moeten we massaal onze steun aan hem laten zien', vindt Van Lier. 'Laten we langs de N-wegen, snelwegen en spoorwegen deze borden neerzetten.'

Melkveehouder Niels Leerink uit Eibergen plaatste ook een bord in zijn land langs de N18. 'Zoals ze hem nu in de Tweede Kamer behandelen, klopt van geen kant. Daarom doe ik mee om hem te steunen. Ik heb dan wel niet op hem gestemd, maar hij verdient een Kamerzetel.'


WhatsAppgroepen

Via onder meer WhatsAppgroepen worden boeren in het hele land opgeroepen om zich aan te sluiten bij de steunactie. Van Lier: 'Op de achterkant van dit spandoek staat Jan Cees Vogelaar, maar die hebben we nu maar even omgedraaid. We gebruiken nu de achterkant, want deze borden stonden er nog. Met de volgende verkiezingen draaien we hem dan gewoon weer terug.'


Op de vraag of het realistisch is dat Omtzigt minister-president wordt, antwoordt Van Lier: 'Ik denk zeker dat dit op termijn realistisch kan worden. Sigrid Kaag (D66) had het over nieuw leiderschap. Dit is wat Nederland wil als nieuw leiderschap.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer