Achterhoekse protestboer definitief vrijgesproken

Melkveehouder Thijs Wieggers uit het Gelderse Mariënvelde is definitief vrijgesproken van het bedreigen van een motoragent. Het Openbaar Ministerie was in hoger beroep gegaan tegen zijn vrijspraak, maar heeft dit nu ingetrokken. Dat heeft de Achterhoekse boer vrijdag te horen gekregen van zijn advocaat.

Achterhoekse+protestboer+definitief+vrijgesproken
© Rutger van Lier

Vorig jaar zomer was Wieggers een van de deelnemers aan een boerenprotest in Bleiswijk. Na afloop wilden de boeren met hun trekkers richting de plaatselijke McDonald's, maar een motoragent probeerde Wieggers met zijn trekker tegen te houden. Hierop trok de agent zijn pistool omdat hij zich bedreigd voelde en meende dat Wieggers op hem wilde inrijden.

In eerste instantie kreeg de boer een schikkingsvoorstel van 430 euro schadevergoeding en 40 uur taakstraf. Wieggers liet de zaak hierop voorkomen omdat hij naar eigen zeggen nooit de intentie had om op de agent in te rijden. In februari volgde hierop bij de politierechter in Dordrecht vrijspraak.

Waarom het Openbaar Ministerie de zaak nu heeft laten vallen, is onbekend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer