HHH-show en NRM samen naar één jaarlijkse rundveeshow

De besturen van de Holland Holstein Show (HHH-show) en de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) bundelen hun krachten. De vereniging Holland Holstein Herds (HHH), Coöperatie CRV en Agrifirm organiseren op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart 2022 samen de eerste Dutch Dairy Days.

HHH%2Dshow+en+NRM+samen+naar+%C3%A9%C3%A9n+jaarlijkse+rundveeshow
© Nieuwe Oogst

Het wordt een tweedaags evenement in de IJsselhallen in Zwolle met de Young Breeders-competitie en een keuring voor rood- en zwartbontholsteiners. Er worden dochtergroepen getoond en er is ruimte voor een vakbeurs. Op de vooravond van het evenement staat de scheercompetitie van de Young Breeders gepland.

De initiatiefnemers willen van de Dutch Dairy Days een jaarlijks terugkerend evenement met internationale uitstraling maken. Daarom richten ze zich op een breed publiek met speciale aandacht voor jonge veehouders. Dieren inzenden voor de show staat open voor alle Nederlandse stamboekfokkers, er is geen voorselectie.

De show zal worden georganiseerd door een team van vrijwilligers, ondersteund door professionele medewerkers van de organiserende partijen. 'De nieuwe samenwerking betekent voor onze leden dat we ook in de toekomst jaarlijks een fantastische show kunnen organiseren waarin ze op het hoogste nationale niveau met elkaar de competitie in de rood- en zwartbontring aan kunnen gaan. Dat is zeker ook goed nieuws voor de Young Breeders', stelt Jorien Bouwmeester, bestuurslid van de vereniging HHH.


Positie van Nederlandse holsteinfokkerij

'Als stamboekorganisatie voelen wij ons verantwoordelijk voor het organiseren van een nationale show waar de beste koeien kunnen worden getoond. Daarbij is een show met internationale uitstraling van groot belang voor de positie van de Nederlandse holsteinfokkerij in de wereld', verklaart CRV-voorzitter Wietse Duursma het initiatief.

Het bestuur van de nieuwe stichting Dutch Dairy Days zal bestaan uit vertegenwoordigers van de vereniging HHH, coöperatie CRV, Agrifirm, Young Breeders en een afvaardiging namens de hoofdsponsors.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer