Topper Bons-veiling naar Korea

De topper van de Bons-Holsteins Home Bred Sale was de ruim drie maanden jonge Bons-Holsteins Koba 270 (V. Unix). Zij komt voor een bedrag van 10.600 euro in handen van Inseok Lee uit Korea.

Topper+Bons%2Dveiling+naar+Korea
© Wintershow FVZH

De topper komt uit een niet onbekende moeder. De ruim een jaar geleden gestorven Jasper-dochter Bons-Holsteins Koba 191 werd algemeen kampioen op de NRM van 2014 en op de HHH-show van 2016. Uit een embryo van haar werd deze Koba 270 geboren.

De tien veilingnummers brachten gemiddeld 5.945 euro op. Ook Bons-Holsteins Aaltje 164 (V. Solomon) vertrekt naar het buitenland, maar hoeft minder ver te reizen. Phile Renders, vlak over de grens in België, wordt voor 3.700 euro de nieuwe eigenaar van deze dochter van Atwood-telg B-H Aaltje 131.Deze koe won onder meer de reservetitel bij de vaarzen tijdens de topkeuring van Hoornaar in 2017.


Algemeen kampioen

Het tweede hoogste koper was Johan Roos uit Katwoude. Hij kreeg bij een bod van 9.200 euro geluk voor de ruim één jaar oude Bons-Holsteins Ella 244 (High Octane x Mailing). Moeder B-H Ella 158 werd algemeen kampioen op de HHH-show van 2012 en de NRM van 2017.

Bons-Holsteins Koba 266 (Unix x Solomon) gaat voor 9.000 euro, het derde hoogste bod, naar een enthousiaste club jonge fokkers: Rick Hammink, Max Baak en Jurre Roesink. De moeder van deze pink is B-H Koba 244. Grootmoeder B-H Koba 219 (V. Lauthority) werd onder meer algemeen kampioen op de HHH-shows van 2017 en 2018.


Veel bezoekers

Het team van Bons-Holsteins is verguld met alle reacties op de Bons-Holsteins Home Bred Sale. 'We hebben zo'n 27.000 unieke bezoekers op de website gehad gedurende de veilingperiode', beschrijft Nico Bons de enorme interesse. Op de laatste woensdag 27 januari waren er rond de deadline van de veiling ruim 1.700 bezoekers online. 'Het is een opsteker voor onze hele sector dat er zoveel enthousiasme is voor mooie koeien', aldus Bons.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer