Winnaar HHH ziet graag oude koeien

'We hebben graag oude koeien in de stal. Koeien die in balans zijn en met goede uiers en benen', zegt melkveehouder Gerrit van der Kolk uit het Overijsselse Wierden. Zijn missie lijkt geslaagd, want hij leverde de kampioensgroep roodbont tijdens de eerste online Holland Holstein-show.

De winnende koeien van Van der Kolk waren volgens de jury in topconditie en werden geroemd om hun uitstraling en hoge kwaliteit. 'Een kroon op ons werk', zo noemt de melkveehouder het kampioenschap dan ook. Qua fokkerij maakt hij al jaren gebruik van het Triple A-systeem. 'En ik gebruik vooral mijn eigen ogen. Als een stier mij aanstaat, dan gebruik ik hem.'

Het kampioenschap bedrijfscollecties zwartbont was voor familie Steegink- van den Berg uit het Overijsselse Okkenbroek. De groep werd door de jury omschreven als uniform en met enorm goede benen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer