Grote+brand+legt+varkensstal+Nederweert+in+de+as
Nieuws
© Youtube

Grote brand legt varkensstal Nederweert in de as

Bij een varkensbedrijf in het Limburgse Nederweert is dinsdagmiddag een stal met 4.600 varkens afgebrand. De brandweer rukte groots uit om te blussen en te voorkomen dat het vuur overslaat naar een andere stal.

De brand brak rond 14 uur uit op een bedrijf aan de Bloemerstraat. De brandweer spreekt over een zeer grote brand. Ook korpsen uit de regio hielpen met blussen. De burgemeester van Nederweert was aanwezig om de ondernemers een hart onder de riem te steken, meldt Nederweert24.

Hoewel er geen asbest is vrijgekomen, is volgens een woordvoerder van de brandweer wel een NL-Alert uitgezonden, om mensen te adviseren ramen en deuren gesloten te houden. Ook inwoners van het Noord-Brabantse Asten hebben een alert ontvangen. De rookwolk trok richting Heeze-Leende. De brand was dinsdagavond om kwart over tien onder controle.Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer