Stalbrand+op+varkensbedrijf+Netterden
Nieuws
© APA

Stalbrand op varkensbedrijf Netterden

Op een varkensbedrijf in Netterden woedde maandag een stalbrand. Het overgrote deel van de varkens op het bedrijf heeft het overleefd. De brand is vermoedelijk ontstaan in het plafond.

Een van de varkensstallen op het Gelderse bedrijf is uitgebrand, zo meldde de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De andere gebouwen bleven behouden. Tweehonderd van de negenduizend varkens zijn omgekomen, meldt regionaal mediacentrum Regio8.

De brand ontstond vermoedelijk in het plafond van de stal. De brandweer moest vier tankautospuiten en extra personeel laten aanrukken om het vuur te bestrijden. Er zijn geen varkens uit de stallen gehaald, aldus de veiligheidsregio op Twitter.De brand aan de Papenkampseweg, bijna op de grens met Duitsland, veroorzaakte veel rook die tot ver in de omtrek was te zien. De brandweer adviseerde omwonenden daarom om ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te schakelen.Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 13°
  60 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  13° / 10°
  50 %
Meer weer