Kom langs de Kas-tour vervangt Drentse Kom in de Kas

Een fiets- en autorondrit door het kassengebied van Erica in Zuidoost-Drenthe vervangt de komende weken het jaarlijks evenement Kom in de Kas. Die open dag van de glastuinbouw is dit jaar wegens coronabeperkingen voor de tweede keer geannuleerd.

Kom+langs+de+Kas%2Dtour+vervangt+Drentse+Kom+in+de+Kas
© VidiPhoto

Gewoonlijk wordt de Drentse versie van Kom in de Kas ieder jaar in april gehouden, beurtelings in Erica of Klazienaveen. In samenwerking met de Stenden Hogeschool Emmen heeft Promotiegroep Tuinbouw Emmen dit jaar vanaf 21 mei een Greentour opgezet voor automobilisten en fietsers door het glastuinbouwgebied van Erica.

De Greentour is vanaf 21 mei te vinden op een speciale app van de promotiegroep, waarin ook filmpjes, foto's en quizvragen zijn opgenomen. Langs de route in Erica staan onbemande kraampjes met informatie over de glastuinbouwbedrijven en een keus uit de producten die er worden gekweekt.

Voor de kinderen is er een plaatjesspeurtocht uitgezet langs de route. De kraampjes zijn in de periode van 21 mei tot en met 20 juni geopend. De route zelf kan ook na die tijd nog worden gereden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer