Kom+in+de+Kas+trekt+210%2E000+bezoekers
Nieuws
© Rolf van Koppen

Kom in de Kas trekt 210.000 bezoekers

Zo'n 210.000 mensen hebben het afgelopen weekeinde kassen bezocht tijdens Kom in de Kas, meldt de organisatie van het evenement.

Tijdens de 42e editie van het jaarlijkse evenement van de glastuinbouw konden consumenten in 23 regio's verspreid over het land kennis maken met de sector. Ongeveer tweehonderd telers hebben daarvoor hun kassen opengesteld. Aan Kom in de Kas deed een grote verscheidenheid aan bedrijven mee. Het thema dit jaar was Werelds.

Bezoekers van het evenement konden vragen stellen over de werkzaamheden in de kas en kwekers hebben uitleg gegeven over zaken als bloeiwijzes, oogst, herkomst en duurzaamheid. Consumenten konden groenten proeven en bloemstukken maken. Ook was er in een aantal regio's aandacht voor het werken in de glastuinbouw.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw. De dagen zijn mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank en regionale sponsors. In 2020 is Kom in de Kas op 4 en 5 april.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  21° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 5°
  10 %
Meer weer