Recordomzet Topigs Norsvin in 2020

Voor Topigs Norsvin was 2020 net als 2019 een recordjaar. De omzet steeg 16 procent, van 165 miljoen euro naar 191 miljoen euro. Het operationeel bedrijfsresultaat steeg 42 procent van 11 miljoen euro naar 15,6 miljoen euro.

Recordomzet+Topigs+Norsvin+in+2020
© Studio Van Assendelft

De omzetstijging komt voor een belangrijk deel voor rekening van de TN70-zeug. 'De robuustheid en de combinatie van eigenschappen spreekt varkenshouders wereldwijd aan. Ook de vraag naar TN Tempo-sperma en van andere eindbeerlijnen droeg bij aan de omzetstijging', geeft voorzitter Mark Tijssen van de raad van commissarissen van Topigs Norsvin aan. De cijfers worden tijdens de jaarbijeenkomst toegelicht.

Uit de jaarcijfers blijkt verder dat er sprake is van een duidelijke stijging van het aantal geëxporteerde fokdieren naar China. In dat land bevindt zich de helft van de mondiale varkenspopulatie en Afrikaanse varkenspest eist daar nog steeds zijn tol. Dat jaagt de vraag naar fokmateriaal aan, meldt de op een na grootste leverancier van varkensgenetica ter wereld.

'Met onze portfolio sluiten we goed aan bij de marktvraag', zegt Tijssen. Belangrijke sleutelgebieden noemt hij Brazilië, de Verenigde Staten, China, Rusland en Spanje. Het marktaandeel van Topigs Norsvin is in 2020 vergroot. Topman Villaume Kal van Topigs Norsvin geeft aan dat er sprake is van groei in alle belangrijke varkens producerende landen.


Balanced breeding

Het succes van Topigs Norsvin schrijft Tijssen toe aan het vooruitkijken en anticiperen op de wensen van de varkenssector en die van de maatschappij. 'In onze fokkerij passen we al bijna 25 jaar het principe van 'balanced breeding' toe. Op die manier dragen wij wereldwijd actief bij aan een toekomstbestendige varkenssector.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer