Topigs Norsvin boekt 21 procent omzetgroei

De omzet van Topigs Norsvin is over 2019 verbeterd met ruim 21 procent tot 165 miljoen euro. De winst nam in dezelfde periode toe met 64 procent tot ruim 11 miljoen euro.

Topigs+Norsvin+boekt+21+procent+omzetgroei
© Twan Wiermans

Voorzitter Mark Tijssen van de Raad van Commissarissen van Topigs Norsvin is trots op het behaalde resultaat. 'Die 165 miljoen euro omzet is het beste resultaat ooit. Het bewijst dat onze strategie werkt en dat investeringen in innovatie en productontwikkeling hun vruchten afwerpen.'

Topigs Norsvin blijft wereldwijd investeren in genetische vooruitgang, distributie en technische ondersteuning. Voor 2020 is het Research & Development budget met 1,5 miljoen euro verhoogd naar 24 miljoen euro. In 2019 werd dat budget verhoogd naar ruim 22,5 miljoen euro, nadat het in 2018 was verlaagd met 14 procent naar 21 miljoen euro.

Genetische vooruitgang

'Ook de investeringen in IT, klantonderzoek en vleeskwaliteit dragen bij aan het versnellen van de genetische vooruitgang en het verbeteren van het resultaat bij klanten', vervolgt Tijssen.

Als ander voorbeeld van vooruitgang noemt Tijssen de Total Feed Efficiency. 'Die strategie resulteerde de afgelopen vijf jaar in een reductie van ruim 25 kilo veevoer per vleesvarken.'

Groeiend marktaandeel

'Beslissingen en investeringen uit het verleden zorgen voor een goed rendement. Wereldwijd neemt ons marktaandeel verder toe. Dat is een trend die zich ook in 2020 doorzet', zegt directeur Villaume Kal van Topigs Norsvin over het behaalde resultaat. Kal volgde half maart Martin Bijl op als bestuursvoorzitter.

Kal is vol vertrouwen over de toekomst. Covid-19 zorgt voor extra uitdagingen, geeft hij aan, maar Topigs Norsvin heeft vaker voor grote uitdagingen gestaan. 'Wij zijn veerkrachtig en geloven in de sector. Ook hier komen wij samen weer sterk uit.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer