China bouwt ki-station voor duizend beren

China zet alles op alles om de varkensvleesproductie weer te kunnen op bouwen en veilig te stellen. De zeven belangrijkste varkensproducenten in provincie Guangdong bouwen daarom een hypermodern ki-station met ruimte voor duizend ki-beren.

China+bouwt+ki%2Dstation+voor+duizend+beren
© De Snuitgeverij

Het kunstmatige inseminatie (ki) station wordt het grootste ter wereld. Medio 2020 moet het worden bevolkt, geeft woordvoerder Peter Loenen van Topigs Norsvin aan. 'We zijn leverancier van een aantal ki-beren. AIM Worldwide, onderdeel van Topigs Norsvin, is betrokken bij dit bijzondere project middels een overeenkomst over het delen van kennis en technologie', meldt Loenen op Varkens.nl.

De achtergrond van deze Chinese samenwerkingsactie is volgens Loenen ingegeven door de verspreiding van Afrikaanse varkenspest. 'Met het centraal produceren en distribueren van sperma wordt onder meer de risicofactor van dekberen en bedrijfs-ki bij de verspreiding van varkensziekten beperkt', geeft Loenen aan. Hij trekt hier het vergelijk met de ontwikkeling richting centrale ki-stations medio vorige eeuw in Nederland na het uitbraken van varkenspest.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer