POV wil hamburgers bakken voor Delftse studenten

Voorzitter Linda Janssen van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) overweegt om hamburgers te gaan bakken voor studenten van de Technische Universiteit (TU) Delft. De actie is een protest tegen een initiatief van de universiteit om te starten met een vegakantine.

POV+wil+hamburgers+bakken+voor+Delftse+studenten
© Jake Weirick/Unsplash

RTL kwam deze week als eerste met het nieuws over het Delftse initiatief, dat door andere media klakkeloos werd overgenomen. Volgens de POV staan in het bericht onjuiste cijfers om de milieuwinst van vegavoedsel groter te laten lijken. De producentenorganisatie vindt ook dat studenten in de kantine niet echt meer kunnen kiezen wat ze zelf willen eten.

Janssen kroop daarom in de pen en meldde op sociale media: 'Nog nooit ontnam een universiteit haar leerlingen vrije keuze en gezonde voeding. Want dat is het. Ik ben heel benieuwd wat de studenten in Delft er zelf van vinden. Als ik daar student was, dan zou ik geld inzamelen voor frituurpannen en de kantine er vol mee zetten of dagelijks een frietkar buiten laten komen of de kantine boycotten en afspraken maken over lunches via de plaatselijke supermarkt of slager. Het zijn zomaar wat ideeën.'


Framing

De POV-voorzitter is ook ontstemd over de toon en inhoud van de berichtgeving: 'We laten het er niet bij zitten en zijn dieper in de achtergronden gedoken. Wat een framing, gebruik van onjuiste data en aannames. De keuze van TU Delft krijgt wat ons betreft een staartje.'

Janssen overweegt zelfs om te organiseren dat er hamburgers worden gebakken op het terrein van de TU Delft. Ze krijgt veel bijval voor dit idee, schrijft ze op haar Facebookpagina. 'Dat heeft ons gesterkt om die 'hamburgerbakactie' daadwerkelijk te gaan organiseren. Dat gaan we doen direct na de opstart van het nieuwe schooljaar. Op dit moment zijn de studenten nauwelijks op de universiteit vanwege de coronamaatregelen en heeft een actie dus weinig zin. Wij gaan verder met de organisatie en komen de studenten in Delft in het nieuwe schooljaar verwennen met heerlijke en gezonde vleesgerechten. Want welke jongere wil nou beperkt worden in zijn keuzevrijheid? En ook nog op basis van onjuiste informatie en framing. Daar laten wij het niet bij zitten', aldus de POV-voorzitter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer