ForFarmers-legpluimveehouder raapt gemiddeld zes eieren meer

Legpluimveehouders die voeren van ForFarmers raapten in 2016 gemiddeld ruim 6 eieren meer per opgehokte hen op 80 weken leeftijd dan hun collega's. Dat blijkt uit de gegevens van Agroscoop Legmanager.


ForFarmers%2Dlegpluimveehouder+raapt+gemiddeld+zes+eieren+meer
© Nieuwe Oogst

'Deze prestatie vertaalt zich in een hoger rendement', zegt Judith Hofland, marketing manager legpluimvee bij ForFarmers. 'Het hogere rendement is het resultaat van meer eieren op 80 weken en extra rendement door een beter doorlegvermogen en een lagere uitval.'

Minder uitval

Uit gegevens van Agroscoop Legmanager blijkt dat scharrel- en Freilandkoppels gevoerd met voer van ForFarmers gemiddeld 378 eieren legden op 80 weken leeftijd. Deze koppels kenden een cumulatief uitvalspercentage van 6,4 procent.

Het landelijke Legmanager-gemiddelde ligt bij scharrel- en Freilandkoppels van 80 weken op 372 eieren per opgehokte hen met een cumulatieve uitval van 6,6. procent.

Agroscoop

Agroscoop Legmanager is een digitaal monitoringsprogramma waarmee veehouders hun technische en financiële cijfers kunnen beoordelen en vergelijken met die van collega's. De specialist van ForFarmers gebruikt deze cijfers om klanten te begeleiden.

ForFarmers gebruikt Agroscoop ook om ondernemers die uitzonderlijk hebben gepresenteerd in het zonnetje te zetten met de uitreiking van de Agroscoopbokaal. Dit jaar vindt dat op 9 mei plaats.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer