Zeven Agroscoopbokalen uitgereikt

Zeven ondernemers uit verschillende sectoren ontvingen woensdag de Agroscoopbokaal. ForFarmers boegbeeld Yvon Jaspers reikte ze uit.

Zeven+Agroscoopbokalen+uitgereikt
© ForFarmers

Winnaar melkveehouderij is maatschap Te Selle uit Winterswijk. Zij hebben een melkveebedrijf met 115 koeien en zijn absolute koploper als het gaat om stijging in vet- en eiwitproductie per koe.

Varkens en pluimvee

Varkenshouders Gerrit en Ineke ter Haar uit het Gelderse Geesteren kregen de bokaal voor hun prestaties op gebied van diergezondheid en technische resultaten. De Delta-Score, een meet- en vergelijkingstool van ForFarmers en Boehringer Ingelheim waaraan Ter Haar meedoet, bevestigt dat.

Bij de vleeskuikens ging de bokaal naar de familie Sanders uit Sint Oedenrode. Zij draaiden over 2015 technisch heel best. Over deze acht ronden hadden hun kuikens een gemiddelde voederconversie op 1500 gram van 1,178. De gemiddelde voetzoolscore was 48.

Leghennenhouders Ad en Andy Siemons uit Roosendaal worden gekwalificeerd als 'voorlopers met lef'. Ze hadden een van de eerste voliérestallen in Nederland en houden nu hennen met snavels. 'Het is juist die lef en gedrevenheid die we willen belonen met de Agroscoopbokaal', aldus ForFarmers.

Geiten en vleesvee

Winnaar melkgeitensector is de familie Nooteboom van de Neelyhoeve uit Strijen heeft een bedrijf met 750 melkgeiten is de nummer 1 in Agroscoop met een vet- en eiwitproductie per dier van 116 kg. Het bedrijf haalde daarmee een maximale geldopbrengst. Daarnaast wordt hun graslandmanagement geroemd.

Van alle vleesveehouders in Agroscoop realiseerde de familie Rommens uit Etten-Leur dit jaar met € 0,75 de laagste voerkosten per kilo groei en ontving daarvoor de bokaal. De familie mest 960 jongrosékalveren. Minimale voerkosten tegen maximale groei betekent voor de veehouder een optimaal financieel resultaat.

Loonwerk

Postel Loonwerk & Transport in Tilligte vierde in februari 2016 haar 60-jarig bestaan. Schaalgrootte is in de visie van de huidige eigenaar Marcel Postel noodzakelijk om de machines rendabel te laten draaien en mee te kunnen gaan met de vernieuwingen in de mechanisatie.

Postel Loonwerk & Transport kreeg de bokaal voor de adequate groeistrategie en medewerkers die het verschil maken.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer