Nestlé komt met drank op basis van erwteneiwit

Nestlé brengt een drank op basis van erwteneiwit op de markt. Het Zwitserse levensmiddelenconcern stelt dat producten als sojamelk en haver- en amandeldranken zodanig goed verkopen dat er ook ruimte is voor een nieuwe variant. De coronapandemie heeft de toename van de vraag naar plantaardige alternatieven voor melk versneld, meldt Nestlé.

Nestl%C3%A9+komt+met+drank+op+basis+van+erwteneiwit
© Nestlé

Fabrice Favero, directeur van Nestlé Nederland, zegt dat door de virusuitbraak consumenten meer nadenken of wat ze eten en drinken wel gezond is. En omdat mensen minder uit eten konden, zijn ze thuis meer aan het koken geslagen. Daardoor zou de vraag naar plantaardige alternatieven die gebruikt kunnen worden in de keuken toenemen. Precieze cijfers geeft Favero niet.

Voor het bedrijf achter merken als Nescafé, Maggi, KitKat en Felix-kattenvoer is de nieuwe drank ook nog op een andere manier interessant. De benodigde erwten voor Wunda, het merk met erwteneiwit dat Nestlé deze maand introduceert, kunnen makkelijk in Europa worden verbouwd.


Duurzaamheidsambities

De productie van Wunda in een Spaanse fabriek zou milieuvriendelijker zijn dan die van alternatieven. Dat helpt weer bij inspanningen voor duurzaamheidsambities. Favero benadrukt dat zijn bedrijf voortdurend kijkt naar mogelijke nieuwe innovaties. Maar of er in de toekomst bijvoorbeeld ook yoghurt en andere toetjes komen op basis van erwteneiwit, durft hij niet te zeggen.


Voorlopig brengt Nestlé Wunda alleen nog maar in Nederland, Portugal en Frankrijk op de markt. Voor er verdere beslissingen worden genomen, wil het bedrijf eerst weten in hoeverre consumenten in deze drie landen daadwerkelijk aan het erwteneiwit gaan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 15°
  30 %
 • Dinsdag
  24° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  26° / 16°
  5 %
Meer weer