Braziliaanse JBS neemt vleesvervangerproducent Vivera over

Het Braziliaanse JBS, de op een na grootste voedselproducent ter wereld, neemt de Nederlandse vleesvervangerproducent Vivera uit Holten over. De Brazilianen leggen 341 miljoen euro neer voor het bedrijf, waarmee ze eigenaar worden van drie fabrieken en een onderzoekscentrum.

Braziliaanse+JBS+neemt+vleesvervangerproducent+Vivera+over
© Dirk Hol

Vivera ontwikkelt en produceert een breed assortiment plantaardige vleesvervangende producten voor grote supermarktketens in meer dan 25 landen in Europa. Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn de belangrijkste afzetmarkten voor het Overijsselse bedrijf. Het telt bijna vierhonderd medewerkers en heeft ruimt vijftig producten in het assortiment.

JBS neemt Vivera over vanwege de constante groei van de verkoop van vleesvervangers in diverse markten. JBS heeft al enkele merken van vleesvervangers in de portefeuille, zoals Seara Incrível, een marktleider in plantaardige hamburgers, en Planterra OZO in de Verenigde Staten.


Plantaardige eiwitten

'Deze overname is een belangrijke stap om ons wereldwijde platform voor plantaardige eiwitten te versterken. Vivera zal JBS een sterke positie geven in de plantaardige sector, met technologische kennis en capaciteit voor innovatie', zegt Gilberto Tomazoni, Global CEO van JBS, in een persverklaring.

Bij Vivera blijft het huidige management- en directieteam aan. Volgens de Vivera-directie blijft het bedrijf zoveel mogelijk zelfstandig. 'Door onze krachten te bundelen met JBS hebben we toegang tot aanzienlijk meer resources en mogelijkheden om ons huidige sterke groeitraject en de uitbreiding van het merk verder te versnellen', zegt directeur Willem van Weede van Vivera. De deal is pas officieel na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en de Ondernemingsraad.

JBS is een van de grootste vleesverwerkers ter wereld en heeft wereldwijd meer dan 245.000 werknemers in dienst. Het bedrijf is actief op alle continenten. In Brazilië werken meer dan 145.000 werknemers, waardoor JBS een van de grootste werkgevers van het land is. Naast voeding is het bedrijf ook actief in leer, biodiesel, collageen, persoonlijke hygiëne en reiniging, natuurlijke verpakking, oplossingen voor het beheer van vast afval, recycling, metalen verpakkingen en transport.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer