Tulpen smaken naar tulp

Wandelaars en fietsers konden zaterdag in het Groningse Kloosterburen een kleurrijke en culinaire tocht maken langs de tulpenvelden. Bij de tussenstops van de Tulpenbockentocht waren diverse producten te proeven met tulp als ingrediënt.

Zo'n 160 wandelaars en fietsers startten vanaf Café Willibrord voor de ruim 18 kilometer lange tocht. Naast de kleurrijke tulpenvelden konden de deelnemers kennismaken met boeren en tulpenkwekers in de omgeving. Ook konden ze onder het genot van een lentebockbiertje diverse gerechten proeven waar kok Richard van Veluw tulpen in had verwerkt.

'Je kunt een tulpenbol niet vergelijken met bijvoorbeeld een ui, want een tulp heeft meer zetmeel. De bol lijkt wat dat betreft meer op een aardappel. De tulp is een prima ingrediënt voor soep, pesto en een hamburger', zegt Van Veluw.


Hofleverancier

Tulpenkweker Koos Stolwijk uit Kruisweg heeft 15 hectare bloeiende tulpen staan. Hij is hofleverancier van de gerechten voor de Tulpenbockentocht. 'Richard heeft hier wat bollen en bloemen uit de kas gehaald en is ermee aan de slag gegaan in de keuken. Het resultaat ziet er geweldig uit', vindt hij. 'Hoe het smaakt, weet ik nog niet. Maar ik denk gewoon naar tulp.'

Bekijk meer over:

Weer

  • Maandag
    18° / 15°
    70 %
  • Dinsdag
    17° / 8°
    60 %
  • Woensdag
    16° / 7°
    50 %
Meer weer