Geen blinde paniek bij tulpenbroeiers na lockdown

Het tulpenseizoen is begonnen bij VaVi Tulips in Luttelgeest. Door de corona was dit voorjaar desastreus voor de Flevolandse broeiers. Er werden ook veel tulpen gekiept, maar van blinde paniek is nu na de lockdown geen sprake.

Als we Stef van Vilsteren mogen geloven, is de rust weergekeerd. 'Ik denk dat de mensen een klein beetje gewend zijn aan de situatie en niet meer schrikken bij elke ontwikkeling.'

Toch was het voor hem afwachten wat minister-president Mark Rutte te melden had, toen de premier maandag het land toesprak. 'Het was wel even spannend. Er is wel wat reactie op de veiling, maar de gevolgen zijn niet zo erg als in maart.'


Langer seizoen

Van Vilsteren kiest dit jaar voor een wat langer seizoen. 'We hebben er bewust voor gekozen om alle maanden mee te doen. Deels om de omzet van dit voorjaar te compenseren en deels omdat we dat vanaf nu altijd willen doen.' Hoe het dit seizoen met de tulpen gaat, durft de broeier niet te voorspellen. 'We hebben een valse start, maar ik denk dat het goed komt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer