TPN schrapt tulpenpluktuin op de Dam

Tulpen Promotie Nederland (TPN) schrapt de pluktuin op de Dam als onderdeel van de tiende Nationale Tulpendag. De risico's rondom corona zijn de reden.

TPN+schrapt+tulpenpluktuin+op+de+Dam
© VidiPhoto

TPN is van plan een alternatief te organiseren voor de tulpenpluktuin om de tiende start van het tulpenseizoen onder de aandacht te brengen. Wat dat wordt, is nog niet duidelijk, zegt voorzitter Arjan Smit van TPN.

'Tulpendag 2021 is een jubileumeditie, maar door de grote onzekerheid die corona veroorzaakt, achten wij het niet reëel om rondom de start van het nieuwe tulpenseizoen een groot publieksevenement te organiseren. Er komen jaarlijks bijna 20.000 bezoekers uit binnen- en buitenland op af. We zijn daarom druk bezig met een coronaproof alternatief.'


Volgens Smit hebben de TPN-leden een zwaar tulpenseizoen achter de rug, voornamelijk veroorzaakt door het wegvallen van de export. 'We zijn bloemisten, supermarkten, webshops en bloemenkramen in Nederland erkentelijk dat zij extra tulpenacties hebben georganiseerd. We hopen komend seizoen weer op de inzet van de detailhandel.'

De Nationale Tulpendag is een initiatief van ruim vierhonderd Nederlandse tulpenbroeiers en wordt sinds 2012 georganiseerd op de derde zaterdag van januari. In 2021 is dat 16 januari.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer