Guus+Meeuwis+doopt+eigen+tulp+in+Keukenhof
Nieuws
© Keukenhof

Guus Meeuwis doopt eigen tulp in Keukenhof

Wat is de overeenkomst tussen de Brabantse bard Guus Meeuwis, zangeres Anny Schilder, politicus Johan Remkes en interieurontwerper Jan des Bouvrie? Ze hebben allemaal een tulp gedoopt die naar hen is vernoemd. Meeuwis doopte vrijdag 'zijn' tulp in Keukenhof in het Zuid-Hollandse Lisse.

Over de kleur van de tulp was Meeuwis vooraf duidelijk: hij wilde een blauwe of een oranje, passend bij de kleuren bij zijn jubileumtour die in 2020 stond gepland. Het werd een oranje, dubbele tulp. 'Dit is een indrukwekkende tulp', vindt Meeuwis. 'Het is een eer om een tulp vernoemd te krijgen.' De tulp is geteeld door kweker Maveridge International in het Noord-Hollandse Sint Maarten.

Voor de zanger kwam de vernoeming op een mooi moment. Hij viert dit jaar dat hij 25 jaar in het artiestenvak zit. Een vak waarin hij naar eigen zeggen per ongeluk is ingerold, toen hij in 1995 doorbrak met het nummer 'Het is een nacht..'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
Meer weer