FrieslandCampina+verwerkt+al+honderd+jaar+melk+in+Bedum
Nieuws
© Frieslandcampina

FrieslandCampina verwerkt al honderd jaar melk in Bedum

De zuivelfabriek van FrieslandCampina in het Groningse Bedum bestaat op 1 april honderd jaar. In april 1921 startte de Coöperatieve Fabriek voor Zuivelproducten met het maken van boter, gecondenseerde melk, kaas en melkpoeder.

Tegenwoordig produceert FrieslandCampina kaas en hoogwaardige ingrediënten voor kindervoeding in de Groningse fabriek.

Een gunstige ligging van Bedum aan het in de zeventiende eeuw aangelegde Boterdiep, de treinverbinding met Groningen en veel melkveehouders in de buurt hebben bijgedragen aan de groei van de zuivelfabriek. In de fabriek worden natuurgerijpte kaas en foliekaas gemaakt en vanaf 1981 ook ingrediënten voor kindervoeding. De wei die vrijkomt bij de kaasproductie wordt in Bedum bewerkt. De eiwitten en lactors zijn geschikt voor de verwerking in kindervoeding.

Jaarlijks wordt in Bedum bijna 1 miljard kilo melk van leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina uit de omgeving verwerkt. Qua omvang is het de op een na grootste kaasproductielocatie van FrieslandCampina. In totaal werken er circa 285 werknemers, waarvan iets minder dan de helft in de kaasmakerij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer