Agractie trekt steun in voor aanbeveling aan politiek

Agractie maakt niet langer deel uit van de coalitie die onder aanvoering van oud-landbouwminister Cees Veerman een aantal aanbevelingen deed aan het toekomstige kabinet. Aanleiding is een artikel in de Volkskrant. Hierin staan zaken waarvan Agractie zich distantieert en waarmee de groep het 'absoluut niet eens is'.

Agractie+trekt+steun+in+voor+aanbeveling+aan+politiek
© Agractie

In het artikel doen Veerman en emeritus hoogleraar ecologie Louise Vet uitspraken als 'overheid moet tot op het boerenerf kunnen ingrijpen', 'de keuze tussen vertrekken of aanpassen' en 'vermindering van de veestapel is een resultaat'. 'Hiermee is Agractie Nederland het absoluut niet eens. Dit stuk ademt een sfeer die antilandbouw is en absoluut geen recht doet aan de rechten en belangen van een vitale agrarische sector', schrijft de organisatie in een persbericht.

Eerder besloot Agractie Nederland steun te verlenen aan een aantal punten in de aanbeveling. Daarbij ging het om een grondbank om grond in bezit van de overheid te behouden voor agrarisch gebruik, centrale regie op de ruimte, zodat een einde komt aan het volbouwen van Nederland met zonneparken en distributiecentra, een gedegen gebiedsgerichte langetermijnaanpak waardoor boeren duidelijkheid krijgen en doelenbeleid in plaats van middelbeleid en een jaarlijkse budget van 1,5 tot 2 miljard euro om doelen te realiseren.

'Het spijt ons dat door dit artikel in de Volkskrant en verschillende andere media uitingen erover dit in sterk negatieve zin is geframed en uitgelegd. Wij hebben daarom besloten onze steun voor deze aanbeveling in te trekken en nemen dit hoog op. Wij zullen hier leergeld uit trekken in de toekomst', schrijft Agractie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer