Agractie+zoekt+consument+weer+op
Nieuws
© Johan Wissink

Agractie zoekt consument weer op

Agractie bereidt opnieuw een grote actie voor waarbij consumenten worden gewezen op de lage prijzen die boeren ontvangen. Tijdens de Dutch Food Week gaat de organisatie in heel Nederland agrarische producen verkopen.

De actie Boerderijprijzen stond eigenlijk al eerder gepland, maar kon door de coronacrisis niet doorgaan. Nu vindt deze plaats tijdens de Dutch Food Week op zaterdag 16 oktober.


In de grote steden op zichtbare locaties voor supermarkten en bij winkelcentra gaat Agractie op die dag verkooppunten inrichten waar onbewerkte producten uit de agrarische sector worden verkocht voor de prijs die de boer ervoor krijgt.


Productiestandaarden

'We laten de consument zien hoe groot het verschil is tussen de supermarktprijs en de boerenprijs. Onze boeren gaan het gesprek aan met de consument om hun te vertellen over de productiestandaarden waar wij aan moeten voldoen en de moeilijkheden waar we tegenaan lopen.'

Volgens Agractie begint Nederland zich langzaam aan te passen aan de coronamaatregelen. Veel is weer mogelijk, maar voor het verdienmodel van de Nederlandse boer is niets veranderd, concludeert de organisatie 'In veel sectoren is, vanwege de gevolgen van de coronamaatregelen, zelfs een grote prijsdaling te zien. Waar we bij supermarkten de laatste maanden een forse omzetstijging zien, blijft de portemonnee van de gemiddelde boer leeg.'


Boer Burger Brunch

Op vrijdag 16 oktober houdt Agractie opnieuw de Boer Burger Brunch. Vorig jaar vond deze in Amsterdam plaats. Ook hier worden agrarische producten verkocht, zijn er sprekers en debatten en andere activiteiten rond 'al het moois uit de Nederlandse foodsector'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer