Waterbuffelkaas met de smaak van vakantie

Bouke en Marlies Luth begonnen in april 2020 met de melkproductie op hun biologische waterbuffelboerderij in het Drentse buurtschap Eursinge. Vanaf Pasen ligt hun waterbuffelkaas met een vleugje Italië, landelijk in de kaasspeciaalzaken.

Het wordt dit jaar een speciale Pasen op de Drentse waterbuffelboerderij. Waar voorheen de voor Nederland unieke kaas slechts in een aantal kaaswinkels te koop was, begint vanaf april de landelijke lancering. En Bouke Luth is er trost op. 'Ik vind het wel erg bijzonder dat straks onze biologische kaas in heel het land en zelfs in een stukje Duitsland te koop is via Maaz Cheese. Dat ging niet van de ene op de andere dag hoor! Maar je ziet: de aanhouder wint.'

Meester kaasmaker Jan Craens van Kaaslust uit Veenhuizen is enthousiast over de kaas die hij van de buffelmelk uit Drenthe maakt. 'Het is perfecte kaas voor bij de borrel of in een Italiaanse salade. Proeven met je ogen dicht en je bent op vakantie.'

Kaasliefhebbers kunnen aanstaande zondag, op Eerste Paasdag, de biologische waterbuffelkaas komen proeven bij de boerderij aan de Kraloërweg 9 in Eursinge. Bouke Luth zal dan persoonlijk voorbijrijdende fietsers en automobilisten een stukje kaas aanbieden. 'Ik ga dat waarschijnlijk doen met zo'n lange pizzaschep. Qua afstand houden lijkt mij dat het beste. En het is ook weer een mooie link met Italië.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer