Biofungicide krijgt toelating in diverse gewassen

De biologische fungicide Kumar van Certis is toegelaten in een groot aantal vollegrondsgroenten en akkerbouwgewassen voor de bestrijding van onder andere echte en valse meeldauw.

Biofungicide+krijgt+toelating+in+diverse+gewassen
© Monique Jansen

Het middel op basis van kaliumwaterstofcarbonaat is geformuleerd als een wateroplosbaar granulaat en bevat hechters en uitvloeiers. Kumar heeft een preventieve en curatieve werking op schimmels. Naast de werking tegen echte en valse meeldauw, heeft het volgens toelatingshouder Certis ook een goede nevenwerking tegen alternaria in wortelgewassen.

De toepassingen van Kumar in diverse vollegrondsgroenten en akkerbouwgewassen zijn beoordeeld volgens artikel 51 EG 1107/2009 voor een vereenvoudigde afgeleide toelating. Dat betekent dat voor deze toepassingen geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitsonderzoek is uitgevoerd. Het gebruik van het middel in de betreffende teelten is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer