VVD+Overijssel%3A+poort+naar+stikstofrechtszaken+open
Nieuws
© Marjolein van Woerkom

VVD Overijssel: poort naar stikstofrechtszaken open

De VVD-afdeling in Overijssel is bezorgd over de nieuwe stikstofwet. Deze zou vol aannames en onzekerheden staan. Milieuorganisaties wijzen hierop en rechters gaan hier vaak in mee, stelt de VVD. Volgens Provinciale Statenlid Wim Tutert openen de gebruikte rekenmodellen de deur naar meer rechtszaken.

Een voorbeeld is de recente rechtszaak rondom een Friese melkveehouder. De deur naar meer rechtszaken gaat volgens Tutert open, 'omdat het model vol aannames zit en zeer grote onzekerheden kent, maar wel harde garanties afgeeft voor de stikstofeffecten op de omgeving'.

Tuterts partij wil van Gedeputeerde Staten weten hoe zij aankijken tegen het huidige depositiebeleid en waarom wordt vastgehouden aan rekenmodel Aerius.

'We moeten de oplossing zoeken in innovatieve, meetbare maatregelen waarin geen discrepantie bestaat tussen de emissie op papier en de daadwerkelijke uitstoot', zegt het Provinciale Statenlid namens VVD. 'Alleen dan kunnen we de economische ontwikkelingen weer vlot trekken en de natuur in stand houden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  50 %
Meer weer