Opkoopregeling voor maximaal tien Zuid-Hollandse veehouderijen

In Zuid-Holland komen maximaal tussen de zes en tien veehouderijbedrijven in aanmerking voor de gerichte opkoopregeling die de provincies uitvoeren in opdracht van het Rijk.

Opkoopregeling+voor+maximaal+tien+Zuid%2DHollandse+veehouderijen
© Vidiphoto

Dat blijkt uit een stikstofupdate die gedeputeerde Jeannette Baljeu (VVD) deze week gaf aan Provinciale Staten van Zuid-Holland. De provincie heeft in de eerste van in totaal drie tranches 5,9 miljoen euro beschikbaar gekregen voor de opkoop van veehouderijen nabij natuurgebieden.

Vanwege de voorwaarden die aan de regeling zijn gekoppeld, is er in Zuid-Holland maar een beperkt aantal bedrijven dat in aanmerking komt voor de regeling. De op te kopen bedrijven moeten ten eerste met minimaal 2 mol per hectare per jaar bijdragen aan het verminderen van de depositie. Ook moet het bedrijf binnen een straal van 10 kilometer van een Natura 2000-gebied liggen.


Gerichte verwervingsstrategie

Zuid-Holland kiest voor een gerichte verwervingsstrategie. Dat betekent dat bedrijven gericht benaderd worden om te verkennen of er interesse is voor de regeling. Bedrijven kunnen zichzelf ook melden, waarna in overleg wordt nagegaan of het bedrijf in aanmerking komt voor de regeling. Maar ook of er andere mogelijkheden zijn in het kader van de stikstofaanpak of opgaven als bijvoorbeeld het tegengaan van bodemdaling. Deelname geschiedt altijd op vrijwillige basis.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer