Hubert+Andela+nieuwe+directeur+ZuivelNL
Nieuws
© Twan Wiermans

Hubert Andela nieuwe directeur ZuivelNL

Hubert Andela (58) is per 1 juni de nieuwe directeur van ZuivelNL. Met zijn aanstelling wordt definitief invulling gegeven aan de vacature van directeur ZuivelNL die was ontstaan na het vertrek van Janine Luten op 14 augustus 2020.

De afgelopen maanden heeft het bestuur van ZuivelNL gebruikt om op zoek te gaan naar een directeur. Samen met de nieuwe voorzitter van ZuivelNL Arjan Schimmel gaat Andela verder bouwen aan een sterke en solide organisatie voor alle melkveehouders en zuivelondernemingen in Nederland. De huidige interim-directeur, Roald van Noort, blijft aan tot 1 juni.


Andela is sinds 2004 directeur-secretaris van Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), de ondernemersfederatie in openbaar vervoer, touringcarvervoer, zorgvervoer en taxi. Daarnaast is hij vanaf 2014 onafhankelijk voorzitter van Anevei, de vereniging van eierhandelaren en eiproductfabrikanten. Zijn bestuurstermijn bij Anevei eindigt in de tweede helft van 2021.


Ervaring productschappen

Eerder werkte Andela als beleidsadviseur en sectordirecteur van het Productschap Vee en Vlees en het Productschap Pluimvee en Eieren. Ook was hij commercieel directeur en plantmanager van Kemper, een onderneming voor productie en verwerking van vleespluimvee. Andela heeft Zoötechniek gestudeerd aan Wageningen University & Research. Hij is opgegroeid op een melkveebedrijf in het Friese Franekeradeel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer