Noord-Brabant kent ruim zeshonderd adviesvouchers toe

Provincie Noord-Brabant heeft de afgelopen drie jaar ruim zeshonderd adviesvouchers toegekend om agrarisch ondernemers te steunen die zijn gestopt, gaan stoppen of willen omschakelen.

Noord%2DBrabant+kent+ruim+zeshonderd+adviesvouchers+toe
© Twan Wiermans

In de periode van de coronacrisis leek het aantal aanvragen voor een VABImpuls-voucher te verminderen, aldus provincie Noord-Brabant. 'Een gesprek aan de keukentafel over de toekomst van vrijgekomen of vrijkomende agrarische bedrijfslocaties (VAB) is immers wat lastiger geworden. Toch zijn sinds de zomer van 2020 al weer meer dan honderd vouchers toegekend.'

Na toekenning van een voucher worden eigenaren van lege stallen of schuren of die overwegen te stoppen/om te schakelen, ondersteund en begeleid bij het zoeken naar een oplossing.


Kwaliteit landschap

Daarbij is ook oog voor de kwaliteit van het landschap en de leefbaarheid in de directe omgeving. Kortom: zowel sociale, ruimtelijke als economische aspecten komen in de gesprekken met deskundigen aan bod, vertelt Peer Verkuilen, projectleider van VabImpuls. 'Alle initiatieven samen dragen nadrukkelijk bij aan de transitie van ons landelijk gebied.'


De oppervlakte aan leegstaande stallen en schuren in Noord-Brabant is 1,4 miljoen vierkante meter. De provincie verwacht dat er de komende jaren nog 2,4 miljoen vierkante meter aan leegstaande agrarische bebouwing bij komt. De voucherregeling is opengesteld tot eind dit jaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer