Adviesvouchers voor eigenaar lege stal weer beschikbaar

Eigenaren van lege stallen kunnen vanaf 1 maart een nieuwe aanvraag doen voor de voucherregeling van VABimpuls. Dat heeft provincie Noord-Brabant bekendgemaakt.

Adviesvouchers+voor+eigenaar+lege+stal+weer+beschikbaar
© Koos van der Spek

De voucherregeling biedt eigenaren de mogelijkheid een beroep te doen op onafhankelijke deskundigen van VABimpuls. Zij ondersteunen en adviseren bij het nemen van een beslissing over sloop of herbestemming van Vrijgekomen Agrarische Bebouwing (VAB).

De vouchers gelden voor lege stallen en schuren die niet meer voor agrarische doeleinden worden gebruikt. Van de 72 aanvragers die tussen oktober 2017 en januari 2018 een aanvraag indienden, loopt inmiddels met 54 eigenaren een adviestraject. De meeste aanvragen komen uit de gemeenten Sint-Anthonis, Hilvarenbeek, Cranendonck, Deurne en Gemert-Bakel.

Uitbreiding regeling

Op dit moment geldt de voucherregeling alleen voor lege stallen en schuren waar geen agrarische activiteiten meer plaatsvinden. De provincie onderzoekt de mogelijkheid om de regeling op korte termijn uit te breiden voor agrariërs die willen stoppen met hun bedrijfsvoering.

De voucherregeling wordt uitgevoerd door Brabant Advies en Stimulus en is een initiatief van de Taskforce VAB's, waarin provincie Noord-Brabant en 22 gemeenten samenwerken bij de aanpak van leegstand in het buitengebied.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer