Weide Weelde-boeren stappen over naar huismerk Poiesz

Weide Weelde-boeren gaan hun producten onder het huismerk Noordertrots van Poiesz Supermarkten leveren. Het merk Weide Weelde Boerenzuivel van zuivelcoöperatie NoorderlandMelk blijft als melkstroom bestaan, maar zal voorlopig uit de schappen van andere winkelketens verdwijnen.

Weide+Weelde%2Dboeren+stappen+over+naar+huismerk+Poiesz
© Twan Wiermans

Ambitie is het verhogen van het volume en een breder assortiment in de schappen van de regionale supermarkt Poiesz. Dat geeft bestuurder Adrian Langereis van de zuivelcoöperatie NoorderlandMelk aan.

De partijen intensiveren hun samenwerking in ieder geval voor vier jaar. 'Het is goed voor ons businessmodel. De verregaande samenwerking past in onze visie om waarde vanuit de markt te creëren voor onze boeren. We zien dit niet als een stap achteruit, maar als een sprong vooruit.'


Het is voor Weide Weelde Boerenzuivel lastig om een rendabel businessmodel te ontwikkelen. Supermarktketen Jumbo schaalde eerder al af met de zuivellijn. Volgens Langereis vooral ook omdat het lokale product uit het noorden minder interessant is voor de vestigingen in andere delen van het land. Eerder al werd de plus van een cent per kilo melk verlaagd naar een halve cent.


Afzet pappen

Met de intensievere samenwerking hoopt Langereis binnenkort uit de rode cijfers te komen. 'We zien toekomst in een ander assortiment, bijvoorbeeld het afzetten van pappen.' Over volume en prijs wil Langereis niets kwijt.

Weide Weelde is onderdeel van de zuivelcoöperatie NoorderlandMelk. Het zuivelmerk werd in 2016 gelanceerd. Dertien melkveehouders uit Noord-Nederland zetten hun melk via de zuivellijn af. Zij krijgen hiervoor een plus op de melkprijs als ze voldoen aan voorwaarden rond diergezondheid, dierenwelzijn, kringlooplandbouw en weidevogelbeheer. Minimaal 15 procent van hun grond richten ze in voor weidevogels.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer