Friese+overheden+werken+samen+in+herstelprogramma+biodiversiteit
Nieuws
© Ida Hylkema

Friese overheden werken samen in herstelprogramma biodiversiteit

Friese overheden gaan zich samen inzetten voor het herstel van de biodiversiteit in de provincie. Donderdag werd met een webinar het startsein gegeven voor het herstelprogramma biodiversiteit. De Agenda Biodiversiteit wordt vanaf 1 juli officieel van kracht.

De basis van het herstelprogramma is er al. Vorig jaar is een inventarisatie uitgevoerd naar alle initiatieven op het gebied van biodiversiteit in de provincie. Hiervan is een ecologische analyse gemaakt en op basis daarvan wordt nu een verdiepingsslag en voorstel gemaakt. Uitgangspunt is het vergroten van de variatie in het landschap, het uitbreiden en verbinden van leefgebieden en het terugbrengen van verdwenen elementen.

Om dit te kunnen bereiken, wordt ingezet op samenwerking, kennis delen, bewustwording en educatie en natuurinclusief werken. Voor gemeenten en het waterschap gaat dat om bijvoorbeeld bermenbeheer en natuurvriendelijke oevers. Daarnaast is ook bewustwording van de burger een thema. Ook is een belangrijke rol weggelegd voor de landbouw als grootste gebruiker van de ruimte. De agrarische collectieven leverden input voor de inventarisatie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer