AH+verlengt+samenwerking+met+A%2Dware+en+DeltaMilk
Nieuws
© Eigen foto

AH verlengt samenwerking met A-ware en DeltaMilk

Supermarkt Albert Heijn blijft samenwerken met Royal A-ware en Zuivelcoöperatie DeltaMilk. Doel is programma 'Beter voor Koe, Natuur en Boer' beter vorm te geven. Een volgende stap is om de melk klimaatneutraal te krijgen.

Dit programma is in 2017 ontwikkeld om middels een gesloten productieketen zuivel en kaas verder te verduurzamen. Daarbij is vooral aandacht voor dierenwelzijn en biodiversiteit. In totaal doen ongeveer driehonderd boeren mee aan dit programma, waarbij A-Ware en DeltaMilk de melk verwerken tot kaas en zuivel.

Het programma heeft voor het komend jaar als doel om de melk op boerderijniveau klimaatneutraal te produceren. Daarbij gaat het om een neutralisering van de uitstoot van broeikasgassen doordat het gras kooldioxide in de bodem vastlegt.

Zo worden in het programma eisen vastgelegd rond blijvend grasland en de inzaai van kruiden en/of klavers. De premie die de melkveehouder hiervoor ontvangt, ligt 5 cent per kilo boven de prijs voor weidemelk. Op dit moment is dit 3 cent.

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer