Vleesvarkensnotering Vion stijgt 7 cent

De vleesvarkensnotering van Vion plust deze week met 0,07 euro naar 1,44 euro per kilo geslacht gewicht. De slachterij noemt de verhoging in lijn met de opgaande trend van vleesvarkensnoteringen in omliggende landen. De vleesafzetprijzen hebben moeite om deze stijgende lijn te volgen.

Vleesvarkensnotering+Vion+stijgt+7+cent
© Henk Riswick

Vrijdag verhoogde de DCA-beursprijs de notering voor geslachte varkens met 0,07 euro. Vion volgde dit voorbeeld maandag als eerste slachterij door zijn prijs aan te passen met eveneens 0,07 euro naar 1,44 euro, maar dan inclusief btw.

Het vlees wordt vlot en tegen hogere prijzen verkocht. 'De diverse onderdelen van het karkas gaan voor een 8 tot 11 cent hogere prijs per kilo van de hand', zegt commercieel directeur Bennie ten Thije van Select Porc in een marktbericht op de website van Varkenshandel Dijk.


Het grote volume aan Duits aanbod op de Europese vleesmarkt is vanwege de fikse verhoging van de Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch (VEZG) met 0,09 euro naar het niveau van 1,30 euro zijn concurrentievoordeel deels verloren.


Tekort aan varkens

Het is volgens Ten Thije de vraag hoe de Duitse noteringen hier woensdag op gaan reageren. De aanbodsituatie is daar al een paar weken wezenlijk veranderd. 'Van een flink overaanbod schiet de markt in één keer naar een tekortsituatie. Inkopers van de diverse Duitse slachtconcerns bellen om extra varkens en vragen zelfs of varkens naar voren kunnen worden gehaald.'


• Bekijk de marktprijzen van biggen en vleesvarkens

De Duitse vleesvarkenshouders hebben nu even geen haast meer. Er wordt daar dus voor de lopende week opnieuw een daling van het aantal slachtingen verwacht. Dit terwijl het vlees vlot wegloopt. Naast een aantrekkende Europese vraag zien de Duitsers van week tot week, ondanks aanhoudende perikelen met Afrikaanse varkenspest, weer meer kans om vlees op de wereldmarkt te verkopen. Meest richting een aantal Aziatische landen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  60 %
Meer weer