Vion+rondt+overname+runderslachterij+Adriaens+af
Nieuws
© Vion Food

Vion rondt overname runderslachterij Adriaens af

De overname van de Belgische runderslachterij Adriaens in Zottegem door Vion is afgerond. Vion-topman Ronald Lotgerink spreekt van 'regionale versterking in West-Europa, naast de vestigingen in Nederland en Duitsland.'

Belgische runderen staan bekend om hun kwalitatief hoogwaardig vlees. Vion wil met deze overname een kwalitatieve en transparante rundvleesketen opbouwen. 'Met de versterking van de rundvleeswerkzaamheden in België krijgen we een betere spreiding van onze werkzaamheden voor onze klanten in West-Europa', vervolgt Lotgerink. Adriaens heeft 126 medewerkers die allemaal overgaan naar de nieuwe organisatie.

Oud ZLTO-voorman Hans Huijbers wordt lid van het managementteam van rundveeslachterij Adriaens. In deze functie zal hij zich richten op de contacten met de veehouders en het begeleiden van de integratie binnen de Vion Food Group. Afgelopen maanden was Huijbers nauw betrokken bij de voorbereiding van de overname van Adriaens.

Huijbers is melkveehouder en vervulde afgelopen jaren diverse bestuursfuncties, waaronder het voorzitterschap van de ZLTO. Daarnaast maakte hij van 2009 tot juli 2020 deel uit van de raad van commissarissen van Vion.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer