Vleesvarkensnotering+Vion+plust+4+cent
Nieuws
© Twan Wiermans

Vleesvarkensnotering Vion plust 4 cent

De vleesvarkensnotering van Vion plust deze week met 0,04 euro naar 1,37 euro per kilo geslacht gewicht. De slachterij noemt de verhoging in lijn met de oplopende varkensprijzen in omliggende landen.

Daar staat tegenover dat het aanbod zware vleesvarkens nog steeds ruim is. De vleesafzetprijzen zijn niet in lijn met de ontwikkeling van de vleesvarkensprijs, waarschuwt Vion. Nederlandse slachterijen hebben uit concurrentieoverwegingen in de verkoop geen haast met grote inkoopverhogingen, zolang de Duitsers hun prijsachterstand niet hebben ingelopen.Maar als het aan de Duitse koepel van varkenshouders VEZG ligt, gaat dat laatste wel op korte termijn gebeuren. Het gonst op de Duitse markt namelijk al een week dat de noteringen omhoog moeten, ondanks een nog ruim aanbod aan slachtvarkens. De slachterijconcerns willen daar absoluut nog niet aan. Ze dreigen in dat geval meteen het aantal slachtingen weer naar beneden bij te stellen.


• Bekijk de marktprijzen van biggen en vleesvarkens

Maar de tijd dat ze werden overstelpt met aanbod en het plaatsen van varkens belangrijker was dan de prijs, is volgens Benny ten Thije van Select Porc nu voorbij. Daarom zullen de slachters waarschijnlijk niet naar het 'Hauspreis'-middel grijpen. Voor de Duitse vleesvarkenshouder is een prijsstijging absoluut noodzakelijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer