CRV+keert+ledenvoordeel+uit+na+bewogen+jaar
Nieuws
© Johan Wissink

CRV keert ledenvoordeel uit na bewogen jaar

Als gevolg van de wereldwijde coronapandemie was 2019-2020 een bewogen boekjaar voor CRV. Niettemin steeg de omzet en werd een positief resultaat gerealiseerd. Daarop is besloten om 346.000 euro ledenvoordeel uit te keren.

De omzet van de CRV Holding over boekjaar 2019-2020, van 1 september tot en met 31 augustus, bedraagt 172 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag. Een iets grotere veestapel in Nederland en Vlaanderen compenseerde de daling van de omzet tijdens de lockdown eerder dit jaar.Toen moesten onder andere de melkcontrole-activiteiten tijdelijk worden opgeschort. De omzet van de buitenlandse businessunits bleef over het algemeen stabiel, waarbij een opvallende stijging in Brazilië kon worden geboekt.


Lager bedrijfsresultaat

CRV realiseerde een lager bedrijfsresultaat dan in het vorige boekjaar door enkele eenmalige lasten. De marge is positief beïnvloed door hogere omzetten van genetisch materiaal en informatieproducten. De beperkingen als gevolg van coronamaatregelen zorgden voor verlaging van de kosten, onder andere voor reizen.

Hier staat tegenover dat de organisatie in het afgelopen boekjaar opnieuw meer investeerde in onderzoek en innovatie. Met een eigen vermogen van 87,4 miljoen euro en een goede solvabiliteit blijft de financiële positie van CRV onverminderd sterk, geeft het bedrijf aan.


Ledenvoordeel

Het boekjaar werd afgesloten met een nettoresultaat van 498.000 euro. De ledenraad heeft op voordracht van het hoofdbestuur besloten om dit jaar weer ledenvoordeel uit te keren. Dat betekent dat, naar rato van de omzet, een bedrag van in totaal 346.000 euro zal worden uitbetaald. Dit is al in de jaarcijfers verwerkt.

'De coronapandemie heeft grote gevolgen gehad voor de leden van CRV en de dagelijkse bedrijfsvoering van de organisatie. Niettemin zijn de medewerkers erin geslaagd om veehouders te blijven ondersteunen. Hierdoor is de invloed van alle maatregelen op het bedrijfsresultaat relatief beperkt', kijkt financieel directeur Egon Verheijden tevreden terug op het boekjaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer