CDA wil opheldering over afhandeling faunaschade

Het CDA is bezorgd over de vergoeding die boeren krijgen voor faunaschade. Kamerlid Gerard van den Anker heeft landbouwminister Carola Schouten om opheldering gevraagd.

CDA+wil+opheldering+over+afhandeling+faunaschade
© Nieuwe Oogst

Van den Anker constateert dat de schade door met name ganzen, zwanen en mezen de afgelopen jaren in de meeste provincies is toegenomen. Ook heeft hij de verwachting dat het aantal dieren dat faunaschade veroorzaakt ook de komende jaren zal toenemen door de maatregelen voor natuurherstel- en ontwikkeling. Het Kamerlid wil weten hoe Schouten deze ontwikkeling ziet.

Voormalig NFO-voorman Van den Anker heeft de indruk dat er van de 3 miljard euro die op dit moment beschikbaar is voor natuurherstel en -ontwikkeling, geen geld is bestempeld voor de vergoeding van faunaschade. Het CDA-Kamerlid vraagt de minister op welke manier zij deze toenemende schade wil vergoeden en waar de financiële middelen vandaankomen.

Hij vindt dat de maatregelen voor natuurherstel- en ontwikkeling, die het maatschappelijke belang dienen, niet voor rekening van de agrarisch ondernemers mogen komen. Van den Anker vraagt daarom ook aan de minister hoe zij de rol van boeren en tuinders in het natuurherstel ziet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer