Laurens+Hoedemaker+voorzitter+Nederlandse+vlees%2D+en+vleeswarensector
Nieuws
© Anoeska van Slegtenhorst.

Laurens Hoedemaker voorzitter Nederlandse vlees- en vleeswarensector

Laurens Hoedemaker volgt Jos Goebbels op als voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Goebbels, die deze zomer met pensioen gaat, draagt vanaf mei zijn werkzaamheden over.

Hoedemaker (50) is sinds 1 juni 2014 directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.

Henny Swinkels, vicevoorzitter van de COV, is verheugd over de komst van Hoedemaker als voorzitter. 'Ik ken Laurens als een gedreven, integere en strategische belangenbehartiger met oog voor wat er leeft in de maatschappij en gevoel voor politieke verhoudingen. Zijn netwerken in de politiek, bij de beleidsmakers en in het werkveld zijn van groot belang voor de COV.'


Veterinaire achtergrond

VNV-vicevoorzitter Aldo van der Laan: 'Hoedemaker is precies wat wij voor ogen hadden met een nieuwe voorzitter. Zijn veterinaire achtergrond, zijn Haagse werkervaring en zijn ervaring als verenigingsman maken hem zeer geschikt voor deze functie. Ik ben ervan overtuigd dat we in hem een geschikte opvolger van Jos Goebbels hebben gevonden.'

Hoedemaker studeerde diergeneeskunde in Utrecht en was aansluitend van 1998 tot 2006 praktiserend dierenarts. Van 2006 tot 2007 werkte hij als docent-dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. In 2007 trad hij in dienst van het ministerie van LNV, waar hij tot 2014 als secretaris van de Raad voor Dierenaangelegenheden werkte.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer