Certificering+voor+iQblue+connect+van+Lemken
Nieuws
© Lemken

Certificering voor iQblue connect van Lemken

De onafhankelijke organisatie Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) heeft iQblue connect na een uitgebreide test voor Tractor Implement Management (TIM) gecertificeerd.

Dit maakt Lemken de eerste fabrikant die deze certificering voor de besturing van aanbouwwerktuigen krijgt. De slimme set ten behoeve van achterafmontage biedt de bijzondere mogelijkheid om de TIM-besturing toe te passen bij een slimmere grondbewerking. De set is tijdens de laatste Agritechnica hiervoor al met een zilveren medaille onderscheiden.

De iQblue connect is verbonden met de Isobus-interface van de trekker, waardoor er gegevensuitwisseling tussen trekker en machine kan plaatsvinden. Dit geeft het aanbouwwerktuig de gelegenheid om automatisch bepaalde functies van de trekker te regelen, zoals de rijsnelheid of bijvoorbeeld hydraulische functies.


Grondbewerkingsmachines

De flexibele oplossing voor achterafmontage automatiseert de al aanwezige grondbewerkingsmachines. De landbouwer heeft alleen een iQblue connect-module nodig die kan worden gebruikt voor verschillende werktuigen. Deze wordt via de Isobus verbonden met de trekker. Het systeem stelt zich daarbij automatisch in op het aangesloten aanbouwwerktuig en vermindert de hoeveelheid werk voor de gebruiker aanzienlijk.

In eerste instantie stelt Lemken voor ploegen de gps-gestuurde werkbreedtebesturing ter beschikking. iQblue connect zendt de gegevens over de gps-positie en de actuele werkbreedte van de ploeg aan het TIM door, zodat de trekker middels de hydraulische functies de werkbreedtecilinder van de ploeg automatisch kan regelen.


Werkdiepte cultivatoren

Bij halfgedragen cultivatoren kan de werkdiepte door een sensor worden geregistreerd. iQblue connect ontvangt hiervoor de gewenste werkdiepte middels taakkaarten. Het TIM past dan via het hydraulische systeem van de trekker de werkdiepte van het tandenveld en de egalisatiewerktuigen aan de veranderende bodemomstandigheden in het veld aan. iQblue is compatibel met de machines van andere fabrikanten en is vanaf oktober 2021 verkrijgbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer