Lemken+Karat+9+kan+ook+5+centimeter+ondiep+bewerken
Nieuws
© Lemken

Lemken Karat 9 kan ook 5 centimeter ondiep bewerken

De nieuwe DeltaCut-scharen (KG 35) op de Lemken Karat 9 maken nu ook een ondiepe bewerking tot een werkdiepte van 5 centimeter mogelijk.

Al vele jaren wordt wereldwijd de intensief-cultivator Karat 9 ingezet. Deze is dankzij de acht verschillende beitelvormen en werkdieptes van 5 tot 30 centimeter veelzijdig inzetbaar, van de ondiepere stoppelbewerking tot aan een diepere grondbewerking.

Een ondiepe bewerking over de volle breedte is vooral voordelig bij de inwerking van wintertussengewassen in het voorjaar of bij de eerste stoppelbewerking. De DeltaCut-beitels voorkomen dat er meer water aan de grond wordt onttrokken. Het ondiepe inmengen van de oogstresten bij de stoppelbewerking laat onkruidzaad en graanopslag gelijkmatig verschijnen en vermindert onder andere verdamping.


Tandafstand

De DeltaCut-scharen hebben een gemiddelde tandafstand van circa 28 centimeter en zijn 35 centimeter breed, waardoor ze ook na langer gebruik nog steeds over de volle breedte werken. Bij een zeer hoge oppervlaktecapaciteit zijn ze leverbaar met een hardmetalen coating. Zo gaan ze tot wel vijf keer langer mee.

De Karat 9 van Lemken is standaard voorzien van een snelwisselsysteem, waardoor een snelle ombouw zonder gereedschap mogelijk is voor de extra ondiepe grondbewerking. De DeltaCut-beitels zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer