Bedieningsgemak+bij+Kverneland+Tseries%2Dveldspuiten
Nieuws
© Kverneland

Bedieningsgemak bij Kverneland Tseries-veldspuiten

Kverneland komt met een nieuwe iXtrack Tseries-veldspuiten: T3, T4 en T6. Elke veldspuit is compact, stabiel en heeft bedieningsgemak.

Op elke veldspuit kunnen driftreductiesystemen worden gebouwd die leiden tot een hogere driftreductieklasse en optimale gewasbescherming. Er is altijd keuze uit een systeem van 25 centimeter dopafstand of een derde partij.

Het gebruiksgemak blijkt onder andere uit het feit dat alle handelingen te bereiken zijn vanaf de grond. Alle vloeistofbehandelingen zijn met twee displays vanuit de trekkercabine of vanuit het Focus 3-scherm bij de spuit te bedienen. Voor reguliere handelingen hoef je nooit meer op de spuit te klimmen.

Speciale aandacht is uitgegaan naar een gebruiksvriendelijke toegang en snelle aansluiting van de slangen. De afstand tussen de vloeistofpompen en het kranenstelstel is zo kort mogelijk gehouden. Dit geeft een optimaal resultaat. Een aantal handigheden is in samenwerking met boeren tot stand gekomen. Zo zit de manometer direct in het zicht van de gebruiker achter de cabine. Daarmee kan de boer in een oogopslag de status van zijn machine zien.


Laag zwaartepunt

Alle iXtrack-spuiten hebben een laag zwaartepunt en compacte afmetingen. De Tseries is stabiel op de weg en in heuvelachtige omstandigheden in het veld. De stabiliteit zorgt samen de constantere openingstijd van de spuitdoppen voor een goede bespuiting.

Standaard op de Tseries is de vaste as (fuseebesturing) en optioneel een stuuras. De draaicirkel van de T3 is slechts 4,15 meter, van de T4 5,25 meter en van de T6 slechts 6,10 meter. Combineer dit met een stuurhoek van 32 graden, automatische spoorvolging en spoorbreedtes van 1,50 tot 2,25 meter en het is duidelijk waarom de Tseries goed wendbaar is.

Voor HSS-spuiten van 32 tot 45 meter is een speciaal ontworpen balanssysteem beschikbaar dat de spuitboom goed balanceert zonder toevoeging van elektronische hulpmiddelen. Ook bij hogere snelheden is er controle over de optimale afstand van de spuitdoppen tot het gewas.

Het paralellogram is een standaard voorziening op iedere iXtrack. Dit zorgt ervoor dat de boomhoogte en boomophanging goed regelbaar zijn. Door een optimale stabiliteit te combineren met een strakke boombalancering en beperkte verticale beweging om spuithoogte afwijkingen tot een minimum te beperken, wordt een correcte gewasbedekking gegarandeerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer