Kverneland+Group+ondersteunt+dealers+met+video%27s
Nieuws
© Kverneland Group

Kverneland Group ondersteunt dealers met video's

Kverneland Group Benelux heeft een eigen visie ontwikkeld over ondernemen in de agrarische sector in bijzondere tijden als deze. In deze visie wordt gefocust op kennistoename. Voor het merk Vicon is een serie trainingsvideo's ontwikkeld.

De video's helpen de salesmensen van de dealer om nog meer kennis van specifieke Vicon-machines te vergaren. 'Het is interessant om iets dieper op details in te gaan', zegt Jan de Groot van het bedrijf W.H. de Bruijn in Lexmond.

Ook Kevin Steppe van het bedrijf Tractor Verschueren in het Belgische Lochristi geeft aan dat Kverneland Group 'een prima tool heeft ontwikkeld om de productkennis op te frissen, voordat straks weer klanten worden benaderd'.

Inzoomen op specifieke machineserie

Elke week krijgen salesmedewerkers een nieuwsbrief met een inspirerende en informatieve video waarin Kverneland Group inzoomt op een specifieke machineserie van Vicon. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld aandacht gegeven aan de maaiers van de Extra 300-serie. Een interessante serie voor veel (melk)veehouderijen en loonwerkers.

Productmanager Jelle Hospes van Kverneland Group: 'In elke video geven we aandacht aan de keuzes die onze R&D-afdeling heeft gemaakt, wat de achterliggende gedachte is en waarom deze machine zo onderscheidend is in de markt en toegevoegde waarde voor de gebruiker heeft.'

Goede score voor video's

Het initiatief wordt goed ontvangen. Zo opent ruim 90 procent van de ontvangers van de nieuwsbrief onmiddellijk de webpagina waarop de video te zien is. Na afloop van de video wordt in een enquête gevraagd wat de kijker vind van het initiatief, de informatie en kennisoverdracht van de video. 'Enigszins trots kunnen we zeggen dat de laagste score een 8 is', zegt Hospes.

Het is volgens Hospes duidelijk dat de Kverneland Group de juiste snaar heeft weten te raken bij de dealers en hun teams. 'Daarom zal dit initiatief voortgang vinden in deze moeilijke tijden, waarin verkoopmedewerkers slechts moeizaam klanten kunnen bezoeken. Desalniettemin wordt nu al overwogen om dit initiatief, waarbij wij de dealer op een passende wijze ondersteunen, te blijven voortzetten. Ook wanneer deze bijzondere tijden weer ten goede gekeerd zijn.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer