Kverneland+vernieuwt+zelfrijdende+veldspuit+iXdrive+S6
Nieuws
© Kverneland

Kverneland vernieuwt zelfrijdende veldspuit iXdrive S6

Kverneland lanceert de vernieuwde iXdrive S6-serie zelfrijdende veldspuiten. Met de iXdrive HP als basismodel en de iXdrive HP Ecodrive als topmodel.

De iXdrive is leverbaar in combinatie met de HSS-spuitboom van 24 tot 40 meter of de HSA aluminium spuitboom van 24 tot 30 meter. De veldspuit heeft een tankinhoud van 4.250, 5.200 of 6.150 liter en een schoonwatertank van 520 liter.

De spuiten hebben nieuwe kenmerken, zoals de Stage V-motor met verhoogd vermogen en de iXflow-E individuele spuitdopbediening. Hiermee biedt Kverneland een spuitengamma dat geschikt is voor zowel grote akkerbouwers als loonwerkers. Comfort, capaciteit en precisie zijn de belangrijkste eigenschappen voor een eindgebruiker om voor de iXdrive te kiezen, aldus Kverneland.


Hydraulische aandrijflijn

In de standaard PK-uitvoering heeft de spuit een nieuwe dieselmotor en een nieuwe hydraulische aandrijflijn gekregen, waardoor het beschikbare vermogen efficiënter wordt gebruikt. De nieuwe motor is een John Deere 6-cilinder 250 pk enkelvoudige turbo die voldoet aan de standaard Europese Stage V-emissie eisen. Een 300 pk Stage V- of een 250 pk Stage II-motor zijn als optie leverbaar.

Het hydraulische systeem zorgt voor een traploze snelheidsvariatie, waardoor het toerental van de motor, waar mogelijk, wordt verlaagd. Dat komt de efficiëntie en het comfort ten goede. De Ecodrive-versie is de meest efficiënte aandrijflijn met standaard de 300 pk Stage V-motor, wat resulteert in een comfortabele motor met 1.350 toeren per minuut bij 40 kilometer per uur wegtransport.


Automatische klimaatregeling

De premium cabine is standaard uitgerust met alle comfort die een chauffeur nodig heeft voor een lange dag spuiten. De automatische klimaatregeling, de actieve geveerde lederen stoel en de overdrukcabine van niveau 4 dragen allemaal bij aan het comfort van de bestuurder.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer